黒豆/Black bean

はーい皆さん健康だいすき山中です!
皆さんはおせち料理などに入っている黒豆煮食べますか?
じつは、ダイエットにも、疲労回復にも、
アンチエイジングにも、女子力アップの美容にもたいへん効果的なのです!
では、本日は
お正月のおせち料理で食べるべき食材、黒豆のスーパーフード力をご紹介!
黒豆は正式には黒大豆。大豆の一種。
昔から邪気を祓う、豆なのでマメに働く、意味合いされお祝いの席に重宝され、縁起の良い食べ物です。
ではさっそく栄養価を
ほぼ大豆と同じですが、黒豆しか含まれていない成分は後半に。
大豆もすごい!栄養素!
脂質、炭水化物、とくにお腹にも筋肉にも良い食物繊維/不溶性とタンパク質が豊富)
ビタミンは少ないですが、
ミネラルがとっでも豊富!
・骨や歯にカルシウム
・カルシウムが骨や歯に届くように働くマグネシウム 
・神経細胞の機能を正常に保つリン、
・味覚を正常に保ち、血液の材料の鉄。
・鉄の利用を助ける銅。
・骨の形成を促進するマンガン
ect
そして、お腹に優しい
オリゴ糖・・・腸内の善玉菌を増やす
レシチン・・・
脂質の一種。脳や神経の細胞膜を作っている。
とくに大豆レシチンは血液にもよく、血管系の病気の予防になります。
サポニン(苦味成分)・・・
吸収されたブドウ糖が脂肪へかわるのを制御し脂肪の蓄積を防ぐ。
イソフラボン・・・
女性ホルモンにかかわるエストロゲンと関わりがにており、コラーゲンやヒアルロン酸を作り出す力が高まり、肌に弾力や潤いを与える。
ビタミンCも一種にとるとさらに効果up!
更年期障害や予防、改善に。
そして、
私の大好きブルーベリーにもたくさん含まれるポリフェノール!
アントシアニン・・・強力な抗酸化作用があり、
とくに目の中で発揮してくれる!
お正月や、年末はついつい、集まりも多く
食べすぎ飲みすぎになり、体調不良なんてこともw 今年はお正月料理もかしこく少しの知識で体調管理にプラスなアクションを!
では、山中健康大好き食材ブログ、昨年も読んでいただきありがとうございました!皆さまの心身の健康を心よりお祈りいたします。
今年もメキメキ面白たのしく、健康食品やたのしくアイデアをお届けしますので今年もどうぞよろしくお願い申し上げます。
昨年もたくさんの方にご来院、施術させていただきたいへんありがとうございました!
では、また元気に会いましょう!
では、良い年の瀬をお迎えください!
良いお年を〜!
Hello everyone, I love your health in Yamanaka!
 Do you eat boiled black soybeans in osechi dishes?
 In fact, for diet and fatigue recovery,
 It is very effective for anti-aging and beauty that enhances femininity!
 So today
 Introducing the superfood power of black soybeans, an ingredient that should be eaten in New Year's New Year dishes!
 Black soybeans are officially called black soybeans. A type of soybean.
 Since ancient times, it has been said to ward off evil spirits, and since it is a bean, it works well.
 Let's start with the nutritional value
 It is almost the same as soybeans, but the ingredients that only contain black soybeans are in the second half.
 Soybeans are also great! Nutrients!
 Rich in fats, carbohydrates, especially dietary fiber/insoluble and protein that is good for the stomach and muscles)
 low in vitamins,
 Very rich in minerals!
 Calcium in bones and teeth
 -Magnesium that helps calcium reach bones and teeth
 ・ Phosphorus, which maintains the normal function of nerve cells,
 ・Maintains a normal sense of taste and is an iron component of blood.
 ・Copper that helps the use of iron.
 ・Manganese promotes bone formation
 ect
 and gentle on the stomach
 Oligosaccharide: Increases good bacteria in the intestine
 lecithin···
 A type of lipid. Makes the cell membranes of the brain and nerves.
 In particular, soy lecithin is good for blood and prevents vascular diseases.
 Saponin (bitter component)
 Controls the conversion of absorbed glucose into fat and prevents fat accumulation.
 Isoflavone...
 It is related to estrogen, which is related to female hormones, and increases the ability to produce collagen and hyaluronic acid, giving the skin elasticity and moisture.
 If you also take a kind of vitamin C, the effect will be further improved!
 For menopause, prevention and improvement.
 and,
 A lot of polyphenols in my favorite blueberries!
 Anthocyanin: a powerful antioxidant,
 It works especially well in your eyes!
 New Year and the end of the year, there are many gatherings
 Eating too much and drinking too much can make you feel unwell.
 Thank you for reading Yamanaka's health-loving ingredients blog last year! We wish you all the best in your physical and mental health.
 This year will also be exciting and fun, and we will deliver healthy food and fun ideas, so please continue to support us this year.
 Thank you very much for coming to our clinic and treating us last year!
 Let's meet again!
 Have a good end of the year!
 Wish you a good year~!

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